Op 23 november 2020 is Haarlem 775 jaar. Helaas kan dit niet groots gevierd worden, maar we willen hier wel aandacht aan besteden door middel van de vlag van Haarlem.

Alle winkeliers en horecaondernemers in de Haarlemse binnenstad krijgen een vlag uitgereikt, met het verzoek deze te laten zien tijdens de Verjaardag van Haarlem. (november, december) Hoe ze dat doen, laten we geheel aan de inventiviteit en originaliteit van de ondernemer over.
Dit kan zijn door met de hele straat de vlag uit te hangen, of door deze op een ludieke manier in de etalage te verwerken. De vlag wordt in ieder geval gebruikt tijdens de verjaardag van Haarlem, 23 november 2020, maar zal ook in april, wanneer de uitgestelde verjaardag van Haarlem plaatsvindt, onderdeel uitmaken van het straatbeeld.

Het is onderdeel van een groter project ‘Kunst in de Etalage’.
‘Kunst in de Etalage’ is een project dat gericht is op de Haarlemse binnenstad. Winkeliers worden uitgenodigd om hun etalage te verrijken met een kunstwerk van een regionale kunstenaar. In samenwerking met verschillende organisaties die zich richten op regionale kunst wordt gezocht naar een selectie aan kunstwerken, die opgenomen kunnen worden in de etalage.

Dit project wordt uitgevoerd in de gehele binnenstad van Haarlem. Niet alleen de hoofdstraten, zoals de Grote Houtstraat en de Grote Markt of Gedempte Oude Gracht, maar ook de intieme winkelstraatjes maken onderdeel uit van het project. Iedere winkelier heeft de gelegenheid zich te presenteren tijdens dit evenement.