Voor de 775ste verjaardag van de stad krijgen Haarlemse horecaondernemers uit de binnenstad een heel bijzonder cadeau. In een unieke samenwerking met Heineken, Martijn Bevelander, Biz binnenstad en KHN Haarlem is een limited edition 3-pack verjaardag bier gemaakt. Koop je als bewoner een 3-pack dan gaat de volledige opbrengst als steun naar jouw favoriete horecazaak tot een bedrag van € 775,-. Zo hopen de initiatiefnemers alle horecaondernemers in de binnenstad een mooi Haarlems verjaardagscadeau te kunnen geven als steun tijdens de COVID-pandemie.

Limited edition

Heineken verzorgt voor de 775e verjaardag van de stad 10.000 flessen bier met uniek 775 jaar Haarlem-label. Het limited 775 jaar Haarlem-bier is vanaf vandaag, 30 oktober verkrijgbaar via steunbinnenstadhorecahaarlem.nl. Het bier wordt verkocht in een pakket van drie stuks, één om zelf te drinken, één om cadeau te geven en één om te bewaren. Voor de bezorging van het bier in geschenkdoos (van gerecycled karton) is een samenwerking met Hurby, je lokale bezorger, aangegaan.

 

Verjaardag Haarlem

Op 23 november is het 775 jaar geleden dat Haarlem stadsrechten kreeg. In verband met de huidige omstandigheden is een uitgebreide viering niet passend op dit moment. Om de 775ste verjaardag van Haarlem toch samen met alle Haarlemmers te kunnen beleven is er gewerkt aan een coronaproof alternatief programma. Zo zijn er tentoonstellingen over de geschiedenis van de stad en is er een fotowedstrijd waarin de Haarlemse vlag een glansrol speelt. En dit is nog maar een greep uit de activiteiten. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten op verjaardaghaarlem.nl.

 

Een mooi moment om een Heineken 775 bierfles te openen is tijdens de Haarlem Toost. Op 23 november wordt heel Haarlem opgeroepen om in huis, in de tuin of op het balkon om 19.00 uur samen met de burgemeester het glas te heffen op het 775-jarig bestaan van de stad. Op afstand, maar toch met elkaar.