De binnenstad van Haarlem beleefde een beduidend rustige maand in februari 2024, met een opvallende daling van 3,0% in het aantal bezoekers vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit de recent vrijgegeven passantentellingen die inzicht geven in de dynamiek van het stadscentrum.

De drukste dag van februari 2024 viel op zaterdag 10 februari, terwijl de zondag van 18 februari juist de rustigste dag was. Gemiddeld werden er in januari 90.469 passanten per dag geteld in het bruisende hart van Haarlem.

Het telpunt op de Grote Houtstraat was het drukst bezocht, terwijl de Barrevoetestraat het minst bezocht was. Bovendien wees de data uit dat de drukte rondom de Barteljorisstraat afnam in vergelijking met voorgaande maanden. Met betrekking tot de totale passantenaantallen bleef het centrum van Haarlem in 2024 stabiel ten opzichte van 2023. De verdeling van de drukte per dag liet zien dat de donderdag aanzienlijk drukker was in februari 2024, terwijl de zondag relatief rustiger was dan in voorgaande jaren.

Opvallend was ook de trend in het Horeca/Nachtgebied, dat voor de tweede maand op rij een afname in drukte liet zien ten opzichte van het voorgaande jaar.

Maandrapport BIZ Haarlem Februari 2024