Voor de derde keer in haar bestaan brengt Stem in de Stad tijdens de kerstperiode een kerstlichtje op de markt. Met de aanschaf van dit kerstlichtje ondersteunen de kopers het werk van Stem in de Stad. Deze oecumenische stichting is al meer dan 25 jaar een gastvrije ontmoetingsplek voor Haarlemmers die niet altijd gezien en gehoord worden. Illustrator Eric J. Coolen tekende voor de waxinehouder met LED lampje de skyline van Haarlem en Bies van Ede schreef er een toepasselijk gedicht bij.

 Het kerstlichtje wordt verkocht voor 10 euro via de webwinkel van Stem in de Stad en het Kunstcentrum Haarlem. Dit jaar krijgen ook bedrijven in Haarlem en omgeving de mogelijkheid om het kerstlichtje in grotere aantallen te bestellen om in hun kerstpakket op te nemen of om als kerstcadeau weg te geven.

De opbrengst van de kerstlichtjes gaat naar de projecten van Stem in de Stad, onder andere naar de maaltijdenvoorziening (een warme maaltijd voor een gast van Stem kost  € 7,). Stem in de Stad is juist in de donkere wintermaanden een huis waar Haarlemmers samen het licht van kerst kunnen delen.

Bas Dortmundt, eigenaar Brouwerskolkje Exclusief, heeft het kerstlichtje al opgenomen in zijn kerstpakkettenservice. “Wij vinden het fijn om iets typisch Haarlems toe te voegen in onze pakketten, bovendien dient het kerstlicht een goed doel, Stem in de Stad de organisatie die niet gemist kan worden in Haarlem.“

Stem in de Stad is opgericht door de bevlogen dominee Jurjen Beumer, hij creëerde een bruisende en veilige ontmoetingsplek voor kwetsbare Haarlemmers die het moeilijk hebben en die niet altijd gehoord of gezien worden. Stem in de Stad is al meer dan 25 jaar een gastvrije ontmoetingsplek in het hart van de stad die het christelijk oecumenische denken als bron hanteert.

Stem in de Stad voert wekelijks met 12 medewerkers en 140 vrijwilligers een groot aantal projecten uit, variërend van begeleiding van mensen in psychische nood en hulp voor verslaafden en asielzoekers op hun tocht naar hun nieuwe bestaan. Jaarlijks vinden meer dan 1.000 Haarlemmers de weg naar Stem in de Stad. Zie ook www.stemindestad.nl