Toegang binnenstad

Veel winkels in het centrum hanteren aangepaste openingstijden in verband met het coronavirus. De gemeente hanteert een coulant beleid om leveranciers toe te laten tot het winkelgebied. Zij kunnen later binnenkomen en later uitrijden. De leverancier dient dan wel bij de desbetreffende paal het nummer van de meldkamer te bellen.

 

Uniforme openingstijden winkels binnenstad

De meeste winkels in de Haarlemse binnenstad zijn tussen 12.00 uur en 17.00 uur geopend. Daarnaast hanteert een aantal winkels De reguliere openingstijden, zoals Van der Pigge waar het deze dagen juist extra druk is. Op de individuele website van de winkels ziet de consument de meest actuele openingstijden.

 

Volgens René Kint, voorzitter van Haarlem Centraal, de koepelorganisatie voor ondernemers in de binnenstad, is de consument gediend met duidelijkheid. “Het is zonneklaar dat de binnenstad door de combinatie van het corona-virus en de sluiting van de horeca minder bezoekers trekt. Als het daarnaast voor de consument niet duidelijk is waarom de ene winkel wel en de andere winkel niet open is, wordt het nog minder aantrekkelijk de binnenstad te bezoeken. Daarom heeft Haarlem Centraal de diverse straatvertegenwoordigers verzocht hun achterban naar hun mening te vragen. Uit de reacties bleek dat de meeste winkels in elk geval zeven dagen in de week, dus ook op koopzondag, tussen 12.00 uur en 17.00 uur open zijn. Als er andere ruimere tijden worden gehanteerd, staat dat op de website van de betreffende winkel vermeld.”

Haerlems Bodem:

Beste ondernemers van Haarlem en omstreken!

Vanuit Haerlems Bodem zijn wij bezig met het samenstellen van een overzicht met bedrijven die momenteel (nog) open zijn en hun aanbod. Wil jij met jouw bedrijf opgenomen worden in deze lijst of ken je een ondernemer die hier in moet staan. Mail dan het volgende naar ons:

Naam Bedrijf

Adres

Openingstijden

Aanbod (bijv. lunch, afhaal maaltijd)

Website

Mail dit naar dennis@haerlemsbodem.nl en we nemen dit op in het overzicht en verspreiden dit onder onze volgers.

Daarbij gaan we in onze podcast – zie onder – meer aandacht besteden aan ondernemersinitiatieven.

Samen sterk! Mvg,

Dennis Cup

CoronaNieuws Podcast

Dagelijks maken wij een podcast met de ontwikkelingen van deze periode in Haarlem. Hierin lichten wij mooie initiatieven uit en bespreken de dagelijkse gang van zaken. Mocht je hier input aan willen geven? Mail mij of naar info@haerlemsbodem.nl of stuur ons een aapje op 06 438 552 80. D.m.v. #HaarlemCorona willen we onze volgers zo snel en breed mogelijk op de hoogte houden.

Deze Haarlemse ondernemers zijn nog open  Lees verder 

Restauarants

https://www.waarkanikafhalen.nl/

Lokaal shoppen, snel bezorgd

https://www.hoody.nl/