Sinds vorig jaar is het Activiteiten Overleg Centrum (AOC) in ere hersteld. Voornaamste doelstelling is met ondernemers in de binnenstad te overleggen bij welke evenementen ingehaakt kan worden of nieuwe evenementen dan wel acties op te zetten. Om vervolgens een goed onderbouwde aanvraag bij de BIZ in te dienen.

Met de vele aanwezigen dinsdagavond 28 januari bij meneer Frans passeerde een aantal evenementen de revue. Ondernemers willen meer sfeer, meer beleving in de binnenstad. Focus op gezinnen uit Haarlem en de regio. De rest is mooie bijvangst. De volgende acties worden ondernomen.

# Plan om via bloemen en slingers het Corso meer de stad in te brengen

# Etalagewedstrijd met een publieksjury

# Samenwerking met organisatie Bevrijdingspop en kijken hoe we de Bevrijdingsweek in de stad organiseren. Twee vertegenwoordigers van de organisatie gaven tekst en uitleg. Met als wedervraag: wat schieten we er als ondernemers commercieel mee op.

# Voorbereidingen Shopping Night vrijdag 26 juni zijn gestart. Met Makersmarkt. Thema Muziek; The Art of Rythem.

# Zorgen voor meer versiering zoals hanging baskets in de stad. Meer focus dus op aankleding.

# Kunnen we lege panden niet wat opfleuren?

# Wat we ook denken over Black Friday. Er komen veel mensen op af. Kunnen we ze verleiden de stad in te gaan en ook andere winkels zonder kortingsacties te bezoeken. Wellicht via het organiseren van een tweede Shopping Night op vrijdag 27 november die al vroeg op de dag start in combinatie met begin Black Friday en dit naar een lang weekeinde door trekken.

 

 

Volgende AOC vergadering in principe maandagmorgen 9 maart. Dan zijn tevens vertegenwoordigers van Swim to Fight Cancer en gastronomische Hoofdstad aanwezig. Meer informatie volgt.