Fietsendiefstal

Het centrum van Haarlem heeft momenteel helaas last van fietsendiefstallen. Mede door goede getuigen en door inzet lok (brom)fietsen worden ook aanhoudingen verricht. Zo is onlangs nog een verdachte aangehouden die fietsen in een bestelauto inlaadde. Ondernemers en bezoekers zijn

de ogen en oren in de stad. Door het melden van verdachte situaties en/ of het stelen kan de politie j resultaat boeken en zorgen dat klanten van winkels niet de dupe worden.

Noteer kentekens. Maak foto’s/film waar mogelijk. Indien sprake is van fietsendiefstal bel 112. uw belletje zorgt dat verdachten/daders door de politie worden opgepakt.

Veelplegers

Een veelpleger van buiten Haarlem heeft in de nacht van 11 maart bij zes ondernemers en een woning ingebroken door de ramen te vernielen. Bij een van de inbraken is hij aangehouden. Mede door diverse sporen zoals bloed zijn andere inbraken aan hem gelinkt. De veelpleger kwam in aanmerking voor een ISD maatregel. Dat betekent dat hij zeker twee jaar zijn best moet doen om een beter mens te worden.

Het advies van mij als wijkagent Grote Markt en omgeving is daarom: mocht u helaas slachtoffer worden van een misdrijf zorg dan dat sporen niet vernietigd worden.AFBLIJVEN eventueel afdekken bij regen. Camera beelden veilig stellen. Getuigen noteren.