Het Bloemencorso trekt gemiddeld zo’n 100.000 bezoekers naar Haarlem. Het is voor de stad een belangrijk evenement, de start van het voorjaar! Op zaterdagavond 13 april komen de praalwagens vanuit de Bollenstreek Haarlem binnenrijden.

De organisatie van dit bloemenweekend roept alle winkeliers op mee te doen met de etalagewedstrijd “FLOWERS IN THE CITY’. De voorwaarden zijn eenvoudig: richt de etalage uiterlijk een week voor 13 april zo creatief mogelijk in met bloemen. Het hoeven geen echte bloemen te zijn, ook bloementekeningen, bloemenkunst, bloemenhaak- en breisels, bloemenspreuken en bloemenhapjes en – drankjes zijn welkom. Alles mag, als het maar fleurig is. Het zou voor de sfeer leuk zijn als alle winkels in ieder geval ‘s avonds verlicht zijn en winkels op de Gedempte Oude Gracht tot 22:00 open zijn.

Win win win!

De winnaar van de etalagewedstrijd ontvangt een oorkonde, veel media-aandacht en krijgt een heerlijke lunch aangeboden van het Haarlemse toprestaurant Ratatouille! De jury bestaat uit Caroline Weill-Cupin, Hoofd VVV – Haarlem, Marina Raymakers, Kunst centrum Haarlem en Jozua Jaring van restaurant Ratatouille. In de week voorafgaand aan het Bloemencorso bepalen zij welke etalage de hoofdprijs wint. De jury reikt de prijs uit in de winnende winkel op donderdag 11 april om 10.00.

Meedoen?

De inschrijving is inmiddels gestart. Meld je vóór 8 april aan. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar simone@paintityellow.nl met hierin de contactpersoon, bedrijfsnaam en het adres.