Regels voor de retail 
We sommen nog even relevante zaken voor jullie op:
  • Geen maximum van 30 klanten in de winkels. De huidige regels blijven gelden. Bekijk hier de protocollen en checklist >>
  • INretail gaat aanstaande vrijdag in gesprek met de overheid over onder andere het deurbeleid. We houden je op de hoogte van deze gesprekken.
  • Winkels sluiten uiterlijk om 20.00 uur, met uitzondering van levensmiddelenwinkels. Let op, na 20.00 uur mogen er géén klanten meer in de winkel zijn. Tip is om samen met andere winkeliers te kijken of het uur dat de winkels op de koopavond eerder gesloten moeten zijn, ingezet kan worden op een andere dag. Bijvoorbeeld op de zaterdag om klanten beter te kunnen spreiden.
  • Mondkapjes worden verplicht in ook winkels. Dit wordt nog juridisch uitgewerkt, maar bereid je hierop voor en schaf ze aan in onze ledenwinkel >>
  • Horeca wordt gesloten en daarmee ook horeca in winkels, ook koffiecorners en varianten hierop.

We benadrukken de noodzaak om alles te blijven doen aan de veiligheid voor werknemers en klanten en een optimale en spreiding van klanten. De druk op de overheid is groot. Gaat het niet de goede kant op met de besmettingen, dan komen er strengere maatregelen. We hebben al laten zien dat we het kunnen. Nu moeten we volhouden.