Op 4 februari vindt de tweede bijeenkomst van de koplopergroep Circulaire Restaurants plaats bij StayOkay in Haarlem.

Deze koplopergroep, bestaande uit 23 Haarlemse restaurants, is een initiatief van de gemeente Haarlem, Provincie Noord-Holland en het Programma VANG Buitenshuis van Rijkswaterstaat.

Horecazaken hebben dagelijks te maken met voedselverspilling, afval en verpakkingsmateriaal. Om tot een circulaire bedrijfsvoering te komen is samenwerking nodig. De afgelopen maanden zijn circulaire scans afgenomen waaruit blijkt met welke circulaire acties de restaurants aan de slag kunnen.

Deze worden in de aankomende bijeenkomst besproken. Daarnaast gaan we dieper in op de problematiek rondom bedrijfsafval. Tot slot krijgen de restaurants een workshop circulair koken van chef-kok Bas Cloo. Deze workshop heeft een praktische insteek en laat zien wat circulariteit in de keuken inhoudt.

Heb je een restaurant en wil je je ook graag aansluiten bij de koplopergroep?

Neem contact op met Christiana van Lammeren via degroenemug@haarlem.nl.