Het eerste weekeinde van juli staat de Haarlemse binnenstad in het teken van het traditionele Shopping Weekeinde. Het thema dit jaar is ‘It’s Showtime. Omdat winkels hebben aangegeven weer zin hebben om er met de consument er weer een feestje van te maken. Vrijdag 1 juli start Shopping Weekeinde op de Grote Markt om 15.00 uur. De organisatie koos bewust voor de reguliere openingstijden. Alleen zaterdag zullen winkels om 19.00 uur te sluiten. Dit op verzoek van een aantal filialen van grootwinkelbedrijven, die vrezen door het te kort aan medewerkers ’s avonds niet open te kunnen.

Retailers en Horeca-exploitanten tonen met ondersteuning van de organisatie de vele kanten van Haarlem als Winkelstad. De sfeer wordt verhoogd via onder andere een etalagewedstrijd voor ondernemers en diverse muziekoptredens in de stad. Op zondagmiddag is er weer de traditionele makers markt met een sterk accent op duurzaamheid. Net als bij de voorgaande edities worden de bezoekers weer via rode voetstappen, getekend met biologisch afbreekbaar krijt, door de binnenstad geleid. Bovendien zijn er in de straten allerlei activiteiten, van modeshows tot muziekoptredens van onder andere Speelman & Speelman, Noah Jazz en Jamento.

Marjolein van der Goen, eigenaresse van een aantal modewinkels in het centrum en namens Haarlem Centraal voorzitter van het organisatiecomité is vooral verheugd dat na COVID ook bezoekers uit andere delen van het land weer van harte welkom zijn.  “We hebben nauw overleg gevoerd met de vertegenwoordiger van het grootwinkelbedrijf. Tijdens de laatste Shopping Night waren er al veel grootwinkelbedrijven gesloten. Dat zorgde voor grote ‘zwarte’ gaten in een aantal winkelstraten. Door een gebrek aan personeel was de kans groot op een herhaling. Dat risico wilden we niet lopen. Vandaar de keus om alleen zaterdag tot 19.00 uur open te blijven. Maar verder wordt het echt een leuk en bijzonder weekeinde voor retailers, horeca en bezoekers.”

 

Meer weten: www.haarlemshoppingnigth.nl