Wat gebeurt er allemaal rondom shopping night?:


 

Burgemeester Jos Wienen plaatst rode loper met ondernemers.

Maandag 20 mei plaatst burgemeester Jos Wienen de eerste voetstappen van de Rode Loper van de Haarlem Shopping Night in de Kleine Houtstraat voor de winkel van Tea my Dear. Om 15.00 uur is de ontvangst van de burgemeester, die om 15.15 uur in een sjabloon de eerste voetstappen schildert. Daarbij zijn eveneens twee fysieke rode lopers uit de Schagchelstraat aanwezig. Marjolein van der Goen, voorzitter van Haarlem ShoppingNight en Simone Lunstroo van de evenementenorganisatie Paint it Yellow zijn aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden.


Muzikale start Shopping Night

De Haarlem ShoppingNight start zaterdag 25 mei met een muzikaal optreden van het koor BUZZ. Onder het toeziend oog en luisterend oor van genodigden zoals van de sponsoren BIZ, gemeente Haarlem en Rabobank Haarlem en omstreken zingt BUZZ het eerste liedje om 18.00 uur op het Proveniersplein bij het Hofje zonder Zorgen. De titel van het lied is ‘Lets get Started’ van de Black Eyed Peas. Na de eerste liedjes loopt BUZZ zingend door de stad richting Makersmarkt op de Grote Markt. Verder loopt er een delegatie van de Koor biënnale mee.


Makersmarkt op Grote Markt

Het thema van deze Haarlem ShoppingNight is: ‘The Art of Making’. Daar past de Makersmarkt op de Grote Markt natuurlijk perfect bij. De kramen van het plein zijn tijdens de ShoppingNight gevuld met kunst, mode, food en design, zoveel mogelijk zelfgemaakt. Bezoekers krijgen de kans om kennis te maken met (Haarlemse) makers, ontwerpers en merken. Ze ontdekken het verhaal achter de producten, de materialen en de onderneming. De Makersmarkt is zo duurzaam mogelijk ingericht met Ledverlichting en met zo weinig mogelijk wegwerpproducten. Makers die met gerecyclede of tweedehands materialen en producten werken, nemen op de Makersmarkt een prominente plaats in. Zij zetten zich in om de balans te verbeteren tussen welzijn, klimaat en welvaart. Rabobank Haarlem en Omstreken is hoofdsponsor van de Haarlem ShoppingNight. De markt geeft mede dankzij Rabobank Haarlem en Omstreken. Een boost aan duurzame (lokale) ondernemers, in de vorm van een podium, naamsbekendheid en hopelijk veel nieuwe klanten.


Overzicht activiteiten

Het thema van de Haarlem ShoppingNight 2019 is ‘The Art of Shopping’. Dat betekent dat de ShoppingNight dit jaar in het kader staat van het hele creatieve proces rondom shoppen: van maken, dragen, stylen tot recyclen. Ondernemers kunnen inhaken op het thema met hun eigen creativiteit en expertise door ‘The art of…’ aan te vullen.

  • The Art of Italian Cuisine! Bij Dille & Kamille waan je je tijdens de Haarlem Shopping Night (25 mei) zowaar even in Italië. Tijdens deze gezellige avond word je in de woonwinkel verwend met Italiaanse proeverijtjes, natuurlijk geserveerd in, op en met de leukste huis-, tuin- en keukenspullen. Waar? Anegang 46. Buon appetito!
  • Hoe ziet jouw favoriete chocoladereep eruit? Tijdens de Haarlem Shopping Night (25 mei) stel je hem zelf samen bij Olala Chocola, op de Gedempte Oude Gracht 93 in Haarlem. Kies uit de vele ingrediënten en de reep wordt ter plekke voor je bereid. Probeer hem niet cadeau te geven, want de kans is groot dat hij al op is voor je deze ambachtelijke chocolaterie verlaat… Mmmm, the Art of Chocolate!
  • Dames, opgelet! Tijdens de Haarlem Shopping Night op 25 mei mogen jullie voor slechts € 10,–(Likeur 43) cocktails shaken bij restaurant Spaarne66! Er vinden in totaal 4 workshops plaats met 10 dames, om 19.00, 20.00, 21.00 en 22.00. Trommel snel je vriendinnen op, meld je aan via info@spaarne66.nl en leer alles over the Art of Cocktails. Je mag natuurlijk ook komen kijken en proeven.
  • Bij Jansje deze avond live muziek van een bijzondere zangeres, Pien van de Rest. Ook blijft de lunchroom speciaal voor deze avond open. We maken speciale borrelplankjes, het belooft een bijzondere en gezellige avond te worden! Zie voor ons evenement op Facebook:https://www.facebook.com/events/581602955583233/
  • Kunstroute. Een nieuwe, bijzondere activiteit dit jaar is de Kunstroute! In de periode van 18 mei tot 1 juni wandel je een bijzondere route langs diverse Haarlemse winkels. Elke deelnemende winkel wordt voorzien van een kunstwerk dat goed past bij de onderneming en een uniek verhaal vertelt. Zodra de flyer met route af is, delen we deze via onze Facebook en kun je ‘m gratis afhalen bij Kunst centrum Haarlem of een van de deelnemende winkels. Later meer!
  • Broekhuis ŠKODA heeft in hun pop-up store op Grote Houtstraat 2 op de dag van de Shopping Night een Giro d’ Italia evenement in ŠTORE.