Dat Haarlem met haar mooi oude panden, rijke historie en haar fantastische aanbod van winkels, horeca en culturele instellingen aanspreekt, blijkt wel uit het groeiende aantal bezoekers uit eigen stad, de regio en binnen- en buitenland.

Haarlem staat in de top tien van te bezoeken steden van Nederland en wordt ervaren als ‘een goede gastheer’ voor haar bewoners en gasten. Maar wat als uw klant, gast, buurman of collega een hartstilstand krijgt? Weet u hoe te handelen in een situatie waarbij iedere seconde telt?

In de gemeente Haarlem zijn, in het kader van Haarlem Hartveilig, door de hele stad AED’s geplaatst die 24 uur per dag beschikbaar zijn. Misschien hangt er wel een AED op uw locatie of bij u in de buurt. Als u weet hoe u moet reanimeren kunnen er levens worden gered. Ook in de druk bezochte binnenstad van Haarlem.

Het Rode Kruis organiseert speciaal voor alle Haarlemse ondernemers, en hun medewerkers, een reeks van Reanimatie & AED trainingen op de locatie van Haarlem Sámen! Op de Gedempte Oude Gracht 20 wordt op 12 okt, 19 okt, 26 okt, 9 nov en 16 november de cursus Reanimatie & AED gegeven. Deze vier uur durende cursus is competentiegericht en wordt gegeven in de gezellige ambiance van Haarlem Sámen!

De eerste inschrijving is een feit! Centrummanager Falco Bloemendal  heeft zich ingeschreven en stelt hiermee een mooi voorbeeld. U bent van harte uitgenodigd zich ook in te schrijven door een e-mail te sturen naar info@rodekruishaarlem.nl of te bellen naar 023-5411612. Het Rode Kruis Haarlem staat klaar voor al uw vragen en-of inschrijving. Samen levens redden is wat ons drijft.

De kosten bedragen 55 euro,- en dat is inclusief lesmateriaal, certificaat etc. Met het behaalde certificaat – dat een erkend en officieel is – kunnen de kosten veelal worden gedeclareerd bij de zorgverzekeraar.