Op maandag 18 november organiseert gemeente Haarlem het zevende Initiatievencafé. Dit keer met een thema, namelijk het Haarlems Klimaatakkoord. Ondernemers en inwoners die een goed idee hebben om Haarlem verder te verduurzamen of graag geïnspireerd willen raken, zijn van harte uitgenodigd!

Tijdens deze speciale editie is er voor de winnaar €5000,- opstartgeld beschikbaar

Ondernemers en inwoners met een goed idee om Haarlem te verduurzamen zijn uitgenodigd om te komen pitchen op maandag 18 november. Het beste idee wordt beloond met € 5.000,-. De prijs komt ten goede aan de uitvoering van het idee. Voorwaarden zijn dat de initiatiefnemer zelf aan de slag gaat en dat het project binnen een jaar gerealiseerd wordt.

Ideeën indienen

Duurzame ideeën kunnen tot en met 31 oktober worden ingediend via initiatief@haarlem.nl.  Meer informatie over voorwaarden en hoe je je kunt aanmelden staat vanaf oktober op www.haarlem.nl/haarlemsklimaatakkoord.

 

Wat: Haarlems Klimaatakkoord Initiatievencafé

Wanneer: maandag 18 november 2019

Hoe laat: Inloop vanaf 16.30 uur. Van 17.00 tot 18.00 uur pitches  en van 18.00 tot 19.00 uur prijsuitreiking, borrel en netwerken.

Waar: DeDAKKAS, De Witstraat 1A, Haarlem

Haarlems Klimaatakkoord

Haarlem bruist van de innovatiekracht en energie op het vlak van duurzaamheid. Alle projecten en initiatieven op het gebied van energietransitie, circulariteit en klimaatbestendigheid zijn welkom om mee te doen aan het Haarlems Klimaatakkoord: klein en groot, van eerste ideeën tot langer lopende trajecten en iedereen kan meedoen. Afspraken die volgen uit samenwerkingsverbanden tussen duurzame initiatieven, bedrijven, organisaties en andere partners leggen we vast in het Haarlems Klimaatakkoord. Er zijn al een heleboel Haarlemmers die de kans van de energietransitie en circulaire economie zien en ermee aan de slag zijn. Doe je ook mee?

Initiatievencafé

Tijdens het Initiatievencafé pitchen startende en gevorderde initiatiefnemers, die Haarlem door hun ideeën een fijnere plaats maken om te wonen, werken of verblijven, hun duurzame idee en hulpvraag. De aanwezigen in de zaal kunnen luisteren, inspiratie opdoen, netwerken en/of initiatiefnemers helpen met hun vraag over bijvoorbeeld het verder verduurzamen van je bedrijf. Het doel is ondernemers, initiatiefnemers, de gemeente en maatschappelijke organisaties bij elkaar te brengen om elkaar te leren kennen en in gesprek te gaan. Zo wil de gemeente hen op weg helpen met de realisatie van nog meer mooie, duurzame initiatieven in Haarlem.