Het digitale platform voor lokale ondernemers, Haarlemsewinkels.nl, is officieel opgericht. Via een certificaat zijn de deelnemende ondernemers eigenaar van het platform. De eerste ledenvergadering was maandag 14 november om 19.00 uur in de Koepel. Mede dankzij een subsidie van de provincie Noord-Holland en de steun van de gemeente Haarlem kan het platform verder worden geprofessionaliseerd.

Tijdens de vergadering zet het bestuur uiteen welke stappen worden genomen die resulteren in een nieuw, verbeterd en gebruiksvriendelijk platform. Haarlemsewinkels.nl doorliep met succes een traject bij Programma Investering gereed Innovatief MKB (PIM) om in aanmerking te komen voor een subsidie  van de provincie Noord Holland. Tevens werden er certificaten verkocht aan de deelnemende ondernemers.  Daarmee werden ze officieel eigenaar van het platform, terwijl de opbrengst van de verkoop werd gebruikt voor het vervolmaken van het platform.

Haarlemsewinkels.nl draagt bij aan een duurzame, toekomstbestendige en succesvolle winkelstad. Zo worden de door de consument gekochte artikelen snel en schoon bezorgd door fietskoeriers. Door de krachten te bundelen spreken lokale ondernemers  op een nieuwe manier de consument aan. Lokale winkels en producten krijgen door krachtige linkbuilding een hogere ranking in google. Hierdoor wordt eveneens de eigen webshop beter gevonden. Alle verzamelde data blijft in eigen beheer en kan voor eigen gebruik ingezet worden. Zo ontstaat een gelijk speelveld met de grote tech platformen.

Om de ondernemers in dit proces te steunen heeft de gemeente opnieuw cadeaubonnen afgenomen van HaarlemseWinkels.nl die aan de medewerkers van de gemeente als eindejaarsgeschenk worden overhandigd en ook deelnemers aan een enquête over Haarlem worden voor hun deelname met cadeaubonnen beloond.