In het centrum van Haarlem hangt steeds vaker een bordje op de deur van de winkel: ‘Natuurlijk zijn wij open, de deur is alleen dicht om energie te besparen’. Zeker nu het buiten kouder wordt, is het fijn om de warmte binnen te houden. En dit bespaart flink op de energierekening van winkeliers.

Centrummanager Falco Bloemendal heeft inmiddels rond de 450 bordjes mogen uitreiken aan Haarlemse ondernemers. De meeste winkeliers ondersteunen de actie en reageren enthousiast: “Wat goed! Als we dit allemaal doen, weten de klanten dat we toch allemaal open zijn.”

Energie besparen
Wethouder duurzaamheid Robbert Berkhout is blij met winkeliers, die de deur dicht houden en bijdragen aan energiebesparing. “In Haarlem werken we aan een duurzame, groene en schone stad. Dat doen we samen met inwoners en ondernemers. Het is mooi om te zien dat veel Haarlemse winkeliers enthousiast meedoen en zo energie besparen. Een dichte winkeldeur is een zichtbare en makkelijke manier om energieverspilling te voorkomen. Het draagt bij aan duurzaam ondernemen en bespaart de winkeliers onnodige uitgaven