De Shopping Night wordt een Shopping weekeinde. Vrijdagmiddag 18 september start de Shopping Night om 15.00 uur met de opening van de Makersmarkt op de Grote Markt. Om de bezoekersaantallen te spreiden en daarmee te zorgen voor meer veiligheid is gekozen de Shopping Night te verlengen naar zaterdag 19 en zondag 20 september. In diverse straten worden activiteiten georganiseerd die voor extra sfeer in de binnenstad zorgen.

Het voorstel van de organisatie is de winkels vrijdag tot 22.00 uur, zaterdag tot 19.00 uur en zondag tot 18.00 uur open te houden. Dat voorstel wordt met de diverse straatvertegenwoordigers besproken. Met natuurlijk nog steeds een slag om de arm. De organisatie staat in nauw contact met de gemeente en de veiligheidsregio. Alles valt of staat met het garanderen van de veiligheid voor het winkelend publiek en de medewerkers in de winkels en horecagelegenheden.

De Shopping Night/ Shopping weekeinde zal door Haarlem Marketing in Haarlem, in de regio en landelijk onder de aandacht van de consument worden gebracht