Voor de pandeigenaren in de binnenstad van Haarlem:

We willen graag uw aandacht vestigen op een groeiende zorg in onze Haarlemse binnenstad: toenemende leegstand. We begrijpen dat leegstaande panden niet alleen een onprettig gevoel geven bij bewoners en bezoekers, maar ook de aantrekkelijkheid van onze stad verminderen.

Vanuit de Centrum Management Groep (CMG) streven we ernaar om bij leegstand en verbouwing van panden het aanzicht te verfraaien door decoratie op de ramen aan te brengen. Ons doel is om leegstaande panden en panden in verbouwing aantrekkelijker te maken door de etalageruiten te voorzien van tijdelijke schilderingen, in de vorm van raamstickers. We willen hiermee niet alleen de leegstand tegen te gaan, maar ook de stad verlevendigen en haar unieke karakter benadrukken.

We geloven dat deze schilderingen een prachtige kans bieden om lokale verhalen te illustreren, zowel historisch als hedendaags. Daarom zullen we samenwerken met kunstenaars die bekend zijn met de rijke geschiedenis en cultuur van Haarlem, zodat de schilderingen de diversiteit en schoonheid van onze stad weerspiegelen. We begrijpen dat pandeigenaren specifieke wensen kunnen hebben, zoals het tonen van “te huur” informatie, het behouden van “kijkgaten” naar de achterliggende winkelruimte, of het tonen van het logo en de naam van de toekomstige onderneming. We zijn flexibel en staan open voor overleg om aan deze wensen tegemoet te komen.

Bovendien willen we benadrukken dat er geen kosten verbonden zijn aan dit initiatief voor eigenaar/huurder, dankzij het beschikbare budget van de gemeente.  Wilt u meewerken aan de verfraaiing van de Haarlemse binnenstad en/of wilt u meer informatie over dit project? Neem dan alstublieft contact op met onze centrummanager, Falco Bloemendal, via info@falcobloemendal.nl of telefonisch via 06 24112292.

Samen kunnen we bijdragen aan een levendige en aantrekkelijke binnenstad voor alle bewoners en bezoekers van Haarlem.