Vanaf mei biedt de gemeente Haarlem 200 gratis energiescans aan voor ondernemers in de horeca en detailhandel in Haarlem. Besparen op energie is nu belangrijker dan ooit. Gemeente Haarlem biedt ondernemers in de horeca en detailhandel een gratis energiescan aan ter waarde van € 415,- met ondersteuning van de Provincie Noord-Holland.

Met de scan krijgen ondernemers inzicht in kansen om energie én geld te besparen bij hun bedrijf. Een adviseur van het bureau Klimaatroute onderzoekt de kansen voor energiebesparing en duurzaam energie opwekken en stelt een digitaal rapport op. Vervolgens begeleidt en adviseert de adviseur ondernemers een jaar lang zonder verdere kosten. Het gaat dan om het uitvoeren van besparingsmaatregelen, advies over duurzame investeringen, het aanvragen en beoordelen van offertes en de fiscale mogelijkheden en subsidies.

Tijdens de vergadering van Haarlem Centraal op 31 mei in Café de Zwaan wordt nadere informatie verstrekt.  Ondernemers kunnen ook zelf een afspraak maken via 020-700 9438 of via info@klimaatroute.nl