Van de gemeente

Dit jaar is het extra belangrijk om de drukte in winkels en winkelgebieden zoveel mogelijk te spreiden. Want ook in december blijft het belangrijk om afstand te houden en niet naar drukke plekken te gaan.

De gemeente vraagt winkeliers om waar mogelijk gebruik te maken van de mogelijkheden voor ruimere openingstijden. Voor supermarkten is er dit jaar voor de decembermaand een nieuwe, extra uitbreiding van de openingstijden.

Gebruik maken van ruimere openingstijden

Winkeliers mogen als zij dit willen altijd al ruimere openingstijden hanteren, door eerder te openen of later te sluiten. In de huidige noodverordening staat dat winkels tot 20.00 uur open mogen zijn. Gelet op het belang van bezoekersspreiding willen we winkeliers vragen om in december, waar mogelijk, gebruik te maken van deze mogelijkheid.

Meer informatie over winkeltijden in Haarlem is te vinden op www.haarlem.nl/openingstijden-winkels.

Ruimere openingstijden supermarkten

Nieuw is dat supermarkten in december ook op zon- en feestdagen tot 22.00 uur geopend mogen zijn, voorheen was dit 20.00 uur . Daarnaast is er extra opening toegestaan op kerstavond tot 22:00 uur, voorheen was dit 19.00 uur. Bevoorradingstijden blijven wel gelijk.

De toegestane openingstijden worden in december:

  • Maandag tot en met zaterdag, waaronder 24 december en 31 december van 6.00 tot 22.00 uur.
  • Zondagen, Eerste Kerstdag, Tweede Kerstdag, Nieuwjaarsdag van 10.00 tot 22.00 uur.

Vanaf 2 januari 2021 gaan we terug naar de reguliere openingstijden.