Beste horecaondernemer,

Vanaf aanstaande vrijdag kunnen inwoners en bezoekers een polsbandje ophalen als coronatoegangsbewijs voor onder andere horeca en culturele instellingen. Met het polsbandje wordt eenmalig de CoronaCheck-app en legitimatie gecontroleerd, daarna is het tonen van het polsbandje voldoende. Een polsbandje is op te halen bij het loket aan de Lepelstraat/Grote Markt en alleen geldig op de dag waarop deze uitgegeven wordt. Er wordt gewerkt met één kleur bandje per dag. (Instructie volgt onderaan het nieuwsbericht.)

Praktische informatie

Het loket waar de CoronaCheck-app en legitimatie gecontroleerd wordt komt in de Lepelstraat, bij de Grote Markt. Het loket is vooralsnog geopend op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 11.00 en 20.00 uur. Tot wanneer het loket in bedrijf zal zijn is op dit moment nog niet duidelijk en mede afhankelijk van de maatregelen van de Rijksoverheid. Naast dit polsbandjessysteem worden de mogelijkheden onderzocht ook de subsidiemogelijkheid voor hulp bij het controleren van toegangsbewijzen te verlengen. Hierover ontvangt u binnenkort nader bericht. Voor meer informatie kunt u ook kijken op www.haarlem.nl/polsbandje.

Instructie controleren polsbandje

Een korte instructie voor u en uw collega’s vindt u in de bijlage. Informatie over welke kleur bandjes op welke dag zullen worden ingezet stuur ik u zo spoedig mogelijk na.

Waarom een polsbandjessysteem?
Horeca en cultuur zijn veel tijd kwijt aan het controleren van coronatoegangsbewijzen. Gasten moeten daardoor langer wachten dan zij gewend zijn en horeca ondernemers en culturele instellingen moeten extra personeel inzetten om de controles uit te voeren. Met de invoering van het polsbandjessysteem wil de gemeente de wachttijden verkorten en de druk bij jullie personeel verminderen.

Heeft u naar aanleiding van deze brief nog vragen, dan kunt u contact opnemen via veiligheidhandhaving@haarlem.nl of in dringende gevallen met de meldkamer 023-5114950.

Met vriendelijke groet,

Anne-Marie van der Burgh

Beleidsmedewerker economie, gemeente Haarlem

 

Korte instructie polsbandjessysteem

  • Een polsbandje is alleen geldig op de dag van uitgifte. Elke dag wordt er een polsbandje met een andere kleur uitgegeven (bijv. vrijdag geel, zaterdag groen en zondag paars). Met welke kleur er op welke dag wordt gewerkt, zal zo snel mogelijk worden gedeeld. Alpha Security schrijft met pen de datum op het polsbandje. Op het bandje staat een tekst (‘ we doen het ff zo’), die aansluit bij de campagne om bekendheid te geven aan dit systeem.
  • Steekproefsgewijs dient het polsbandje aan de deur gecontroleerd te worden. Men kan het polsbandje namelijk doorknippen en vervolgens bij iemand anders met plakband om doen. Dit kan je controleren door met één vinger aan het polsbandje te trekken. Het polsbandje gaat niet zomaar los als er niet mee geknoeid is.
  • Wanneer men geen polsbandje draagt, dient u zelf de controle op het coronatoegangsbewijs te doen. Dit is inclusief de controle op het identiteitsbewijs.

De kleuren van de polsbandjes per dag voor de komende 2 weken:

Vrijdag  4 februari : roze

zaterdag 5 februari : geel

zondag 6 februari  : oranje

 

vrijdag 11 februari : blauw

zaterdag 12 februari : rood

zondag 13 februari : goud