Fietskoeriers snel en veilig op bestemming via groene routes

In Haarlem hebben we een autoluwe binnenstad met een voetgangersgebied. Hier mag je niet fietsen. De gemeente krijgt veel klachten over fietskoeriers en maaltijdbezorgers die toch hard fietsen in het voetgangersgebied en zorgen voor gevaarlijke situaties.

Omdat het logisch is dat fietskoeriers en maaltijdbezorgers zo snel mogelijk op plaats van bestemming willen zijn, heeft de gemeente een kaartje gemaakt van de binnenstad met groene veilige fietsroutes. Via de groene routes fietsen pakket- en maaltijdbezorgers snel en veilig naar hun bestemming zonder dat zij het risico lopen op een boete voor fietsen in het voetgangersgebied.

Bezorgscooters

Op dit moment gaat de gemeente coulant om met bezorgers (met scooters) in het voetgangersgebied. Het is echter de laatste tijd aanzienlijk drukker in het centrum en dit zorgt voor gevaarlijke situaties. Daarbij zullen volgende week de terrassen weer worden uitgezet waardoor de stad waarschijnlijk weer meer bezoekers zal ontvangen. Het is belangrijk dat voetgangers de stad veilig kunnen verkennen. De gemeente zal daarom vanaf de opening van de terrassen weer strenger handhaven op bezorgscooters in het voetgangersgebied.