Op 29 januari werd door een winkeldief in een sportzaak in de Drossestraat een diefstal gepleegd. De winkeldief rende de winkel uit achtervolgd door enkele personeelsleden. Ondanks dat 1 van de personeelsleden erg snel was, was het wel heel prettig dat er  toevallig agenten waren in de Drossestraat. De agenten waren belast met de bewaking van onze burgemeester en daarvoor in de Drossestraat aanwezig. Het werd voor de winkeldief een verloren wedstrijd.

Als bewijslast werden er camera beelden aangeleverd waarvan er  een groot deel  helaas niet bruikbaar bleek. Dus ik wil graag iedereen verzoeken om zijn Camera systeem te leren kennen en te controleren op het correct werken van het systeem.  De winkeldief kwam gelukkig niet vrij en moet voor de rechter verschijnen.

De bewaking van de burgemeester heeft een grote impact op de burgemeester en de stad. echter zijn er ook voordelen. De aanwezigheid van de beveiliging voor de burgemeester in weer en wind, heeft een positieve invloed gehad op de criminaliteit en overlast in het centrum en dus ook de winkelgebieden. Dat mogen ze best ook horen.

Met vriendelijke groet,

Jan Siertsema
Senior GGP
Wijkagent Grote Markt en omgeving

Politie | Eenheid Noord Holland | District Kennemerland | Basisteam Haarlem

Koudenhorn 2, 2011 JC Haarlem
Postbus 57, 2000 AB Haarlem

T 0900 88 44