In Zandvoort vindt van 3 t/m 5 september de Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix plaats. Om het verkeer en de drukte in goede banen te leiden en om sluipverkeer tegen te gaan, worden sommige wegen tijdelijk afgesloten.

De gemeente heeft samen met de gemeente Zandvoort, Veiligheidsregio Kennemerland en de Dutch Grand Prix een mobiliteitsplan opgesteld met tijdelijke verkeersmaatregelen. Ook in Haarlem is een aantal verkeersmaatregelen genomen.

Ringenstructuur

Tijdens de F1 geldt een ringenstructuur met afsluitingen. Op die manier wordt verkeershinder door bezoekers zonder parkeerticket voorkomen.

  • Ring 1 – circuit en directe omgeving: alleen te voet toegankelijk.
  • Ring 2 – Zandvoort (exclusief Bentveld) en Bloemendaal aan Zee: toegangswegen naar deze ring worden van donderdagnacht 2 september 00.01 uur tot maandagochtend 6 september 05.00 uur afgesloten.
  • Ring 3 – Bentveld en delen van Aerdenhout, Overveen, Ramplaankwartier en het gebied rondom de Zijlweg in Haarlem: toegang tot deze ring wordt van donderdagavond 2 september 23.00 uur tot zondagmiddag 5 september 15.00 uur beperkt voor bezitters van een doorlaatbewijs
  • Ring 4 – wegafsluitingen op toegangswegen naar de derde ring zoals de Julianalaan in Haarlem en Lankhorstlaan: wegafsluitingen zijn alleen actief tijdens de instroom van de bezoekers van DGP.

Alle maatregelen zijn ook te vinden in een interactieve kaart op de website van Arcadis.

Aanvragen doorlaatbewijzen niet meer mogelijk!

Beide toegangswegen naar Zandvoort worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer van donderdag 2 september 00.01 uur tot maandag 6 september 05.00 uur. Alleen met een doorlaatbewijs kunt u Zandvoort bereiken via de doorlaatpost op de Zandvoortselaan. Het is niet mogelijk om via de Zeeweg te rijden.

Het aanvragen van een doorlaatbewijs is inmiddels niet meer mogelijk.

Voor vragen omtrent verkeerd geleverde of ontbrekende doorlaatbewijzen kunt u contact opnemen via: vragen@doorlaatbewijs.nl
Voor overige mobiliteits en bereikbaarheidsvragen kunt u contact opnemen met: formule1@zandvoort.nl

Bron en meer informatie vindt u op Formule 1 (verkeers)maatregelen Haarlem – Gemeente Haarlem en Veelgestelde vragen – Zandvoort.