De politie is eind november 2019 begonnen met het donkere dagen offensief. Dit houdt in dat onze voertuigen zich meer zullen begeven in de winkelgebieden van Haarlem. Voornamelijk zijn wij rond sluitingstijd aanwezig, mede omdat dit een risicomoment is voor mogelijke overvallen. Ook zullen agenten soms bepaalde winkels inlopen om in gesprek te gaan. U mag ons natuurlijk altijd benaderen als wij langsrijden!

De politie heeft minder capaciteit, dit is u vast opgevallen in het landelijke nieuws. In Haarlem hebben de politieauto’s de opdracht om elke dag rond sluitingstijd aanwezig te zijn binnen de winkelgebieden. Dit zal natuurlijk niet altijd mogelijk zijn als wij worden onderbroken door meldingen. Ook werkt de politie samen met de handhaving van Haarlem. Zij zullen ook meer aanwezig zijn binnen het centrum en vullen de politie aan in onze taak.

Wij willen u vragen om extra op te letten bij uw winkel en die van uw naaste buren. Als u twijfelt, mag u altijd bellen om de situatie te melden met 0900-8844. De centralist zal u dan verder helpen. Is de situatie levensbedreigend of zeer dringend belt u 112!

 

Wij voegen hierbij ter informatie een aantal flyers toe.

Flyer_minder_ contant_geld_

Folder: Overvalbestrijding

Folder ‘Hoe maak ik een melding’