Nieuwe Straatvereniging

Amanda Steenkist is als straatvertegenwoordiger het nieuwe aanspreekpunt voor winkels in de Kruisstraat en Kruisweg. Amanda is eigenaresse van Untitled,  een boetiek in het centrum van Haarlem met een verrassende mix van mooie duurzame kledingmerken en unieke accessoires. Amanda: “Het is belangrijk dat winkeliers zich verenigen om daarmee hun stem te laten horen. Verder vormen de Kruisweg en de Kruisstraat samen een prachtige winkelstraat. Met elkaar moeten we in staat zijn het nog mooier te maken.”

 

Meneer Paprika in andere handen

Meneer Paprika, de veelzijdige speelgoedwinkel in de Koningstraat, komt in andere maar geen vreemde handen. Gonneke en Aafke die de winkel 12 jaar onder hun hoede hadden, dragen de zaak over aan hun bedrijfsleider Dylan en zijn partner Roy. De twee lopen nu nog warm maar op 1 januari 2023 vindt de definitieve overdracht plaats.

 

SVO schouw

Dinsdag 13 december gaan de leden van de werkgroep Samen Veilig Ondernemen op stap om heikele punten in de binnenstad met eigen ogen te aanschouwen. Met name de fietsoverlast in onder andere de Warmoesstraat, de Zijlstraat en de Gierstraat zullen worden bekeken. De bedoeling van de schouw is natuurlijk dat er aanbevelingen komen om de overlast voor ondernemers in de binnenstad tot een minimum te beperken.