Op donderdag 23 november gaat de stad Haarlem stralen met de allereerste “Haarlemse Lichtjes Wandeling.” Dit wandelevenement, georganiseerd door Stichting Haarlem Lichtstad, neemt je mee door enkele schilderachtige straten in het hart van de binnenstad. De route, die ongeveer 3 kilometer beslaat, voert langs schitterend verlichte bomen en historische gebouwen, waaronder de majestueuze Grote Kerk en het gezellige plein de Botermarkt. Ook de nieuwe verlichting in de prachtige leilindes van de Zijlstraat maken deel uit van deze wandeling. Dit schouwspel is mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de BIZ. Daarnaast werkt Stichting Haarlem Lichtstad nauw samen met Haarlem Marketing en Stem in de Stad.

Met deze wandeling wil Stichting Haarlem Lichtstad de inwoners van Haarlem en omgeving kennis laten maken wat de stichting voor de binnenstad van Haarlem betekent. De “Haarlemse Lichtjes Wandeling” is niet alleen een visuele traktatie, maar draagt ook bij aan de sociale veiligheid in de stad. Een straat verlicht met sfeervolle lichtjes voelt immers anders aan dan een donkere steeg. Als bezoeker of bewoner ervaar je de warmte en gezelligheid van de stad op een unieke manier. Veel van de winkels langs de route zullen tijdens deze bijzondere avond hun deuren openen, zodat je kunt genieten van winkelen in de sfeervolle ambiance. Bovendien is er een spannende fotowedstrijd gekoppeld aan de wandeling. Een deskundige jury zal de maker van de mooiste  foto belonen met een waardebon ter waarde van €100!

Om 18.00 uur gaan de eerste wandelaars vanaf de Nieuwe Groenmarkt op pad. Volwassenen betalen €2,50, kinderen tot 16 jaar €1,-.  Als deelnemer ontvang je een handige routekaart, een sfeervolle glowstick, en bij terugkeer wacht er een heerlijke beker warme chocolademelk om op te warmen.

Wanneer: Donderdag 23 november, 18:00 uur

Vertrekpunt: Nieuwe Groenmarkt

Kosten: Volwassenen €2,50, kinderen tot 16 jaar €1,-