Het bestuur van het Shopping Weekeinde heeft overlegd met de gemeente Haarlem en daar zijn de volgende afspraken uit gekomen.

Het geplande Shopping Weekeinde in een uitgeklede versie eind juni gaat niet door. Er zijn teveel restricties aan verbonden, onder andere dat de organisatie verantwoordelijk is voor de risico’s en dat er eigenlijk nog heel weinig mogelijk is.  We hebben daarom met pijn in ons hart besloten het weekeinde in juni niets te organiseren. Te veel obstakels, te veel onzekerheden, te veel risico’s.

Shopping weekeinde 10, 11 en 12 september

Het voorstel om Shopping Weekeinde in september van het geplande weekeinde ( 10, 11 en 12 september) te verplaatsen naar het laatste weekeinde van september mede omdat het zaterdag 25 september Glamourday heeft het niet gehaald  In dat weekend word namelijk ook de Halve van Haarlem georganiseerd. Zowel de Halve van Haarlem en shopping weekeinde zijn beide een B evenement. Binnen de Veiligheidsregio Kennemerland is besloten dat er geen verschuivingen van B en C evenementen is toegestaan. Net als het feit dat twee B evenementen op één dag qua politiecapaciteit ook onhaalbaar is . Wij verwachten overigens wel dat Glamourday extra bezoekers naar de stad zal trekken. Het lijkt ons daarom handiger en verstandiger daarom heen iets extra’s te organiseren, waardoor het nog leuker in de stad is en in te zetten op het geplande weekeinde.