Leuke activiteiten, winkelen, eten en drinken dat is waar de Haarlem ShoppingNight om draait. Op zaterdag 25 mei bruist het in de binnenstad van Haarlem weer van de creativiteit en gezelligheid. Ondernemers en winkeliers haken met tal van activiteiten in op het thema van 2019: ‘The Art of Shopping. Zo is er van 18.00 uur tot 24.00 uur een Makersmarkt op de Grote Markt, vol zelfgemaakte kunst, mode, food en design. Het winkelend publiek is de hele zaterdagavond tot middernacht welkom voor een heerlijke avond uit in de binnenstad.

Het thema voor de ShoppingNight 2019 is ‘The Art of Shopping’. De ShoppingNight staat dit jaar in het teken van hele creatieve proces rondom shoppen, van maken, dragen, stylen tot recyclen. Daarom ook de bijzondere Makersmarkt op de Grote Markt. De rode loper krijgt een duurzaam alternatief. De rode loper wordt een echte rode loper. Een man of vrouw in het rood gekleed, zijn of haar rode voetstappen wijzen zij de bezoekers de weg.

De organisatie van de Shopping Night vraagt winkelstraten zelf een leuke enthousiaste Rode Loper voor te dragen, die uw winkelstraat extra in het zonnetje kan zetten.

 

Zorg voor activiteiten in de straat

Zoals elk jaar trakteren de Haarlemse ondernemers het publiek tijdens deze avond op leuke activiteiten, live muziek, straattheater, hapjes, drankjes, workshops en modeshows. Zij haken in op het thema met hun eigen creativiteit en vullen ‘The Art of …‘ aan met hun eigen expertise. Zo zijn etalages gevuld met kunst onder de noemer ‘The art of decorating’ en pakt de Haarlemse horeca uit met ‘The Art of Cooking.’

Het is daarom belangrijk dat straten en straatvereniging de handen ineen slaan. Zij moeten zorgen dat hun straat zich onderscheidt van de andere straten. Haarlem Shopping Night is de activiteit voor retailers. Het zorgt bij de meeste deelnemers voor een flinke extra omzet. Dus zorg dat ook uw winkel open is en dat het in uw straat bruist van de activiteiten.

 

Haarlem Centraal

De HaarlemShoppingNight 2019, die Haarlem Centraal in samenwerking met de gemeente Haarlem en Haarlem Marketing organiseert, wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Haarlem, Gemeente Haarlem en BIZ Haarlem.

Het bureau Paint it Yellow zorgt onder andere voor de diverse activiteiten in de stad. Dit bureau dat de naar Italie vertrokken Fabienne van Boekel opvolgt, bedacht onder andere de fysieke’ rode lopers als duurzaam alternatief voor het rode tapijt dat in voorgaande edities door de stad werd uitgerold.

Meer informatie: Simone Lunstroo <simone@paintityellow.nl>

Makersmarkt zoekt makers

Het verhaal achter producten wordt steeds belangrijker voor de koper. Daarom vindt er tijdens de Haarlem ShoppingNight een Makersmarkt plaats, met kramen vol handgemaakte spullen en kleding. Hou jij je als maker bezig met kunst, mode, food of design, of werk je met tweedehands of gerecyclede producten, geef je dan snel op via : Simone Lunstroo simone@paintityellow.nl

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!