Kunst en cultuur is in Haarlem bij wijze van spreken op elke straathoek te zien en te beleven. Van 12 t/m 18 oktober, tijdens Cultuur 023, laten zo veel mogelijk culturele organisaties uit de buurt zien hoe rijk en cultureel divers het centrum van Haarlem is.

Deze week maakt deel uit van Cultuur 023. Van woensdag 20 september tot en met woensdag 18 oktober kunnen Haarlemmers de kunst in hun buurt en stad in al hun facetten ontdekken. Elke week staat een ander stadsdeel centraal. Van beeldend kunstenaars tot theatermakers en verhalenvertellers. Van expositieruimtes tot podia en muziek. Van films tot literatuur en erfgoed. In de week van 12 t/m 18 oktober is het centrum aan de beurt. Tijdens deze 7 dagen zetten we er een Schijnwerper op. Ga je mee op culturele ontdekkingstocht?

Meer informatie en het programma staat vanaf september op de nieuwe website 023cultuur.nl. Deze nieuwe gezamenlijke website blijft ook na de manifestatie online en toont de agenda’s van de kleinere Haarlemse culturele organisaties.

 

Agenda manifestatie

20 september: feestelijke opening in de Pletterij & presentatie van cultuur023.nl

21 t/m 27 september: Noord + Waarderpolder

28 september t/m 4 oktober: Zuid + West

5 t/m 11 oktober: Oost + Schalkwijk

12 t/m 18 oktober: Centrum

 

De manifestatie Cultuur 023 is een initiatief van Cultuurtuin Haarlem, Verhalenhuis Haarlem, tgLAVA, De Stookkamer, Stichting Kapsalon, de Pletterij, Jansstraat33, het Badhuis en 37PK.

 

Wil je jouw culturele locatie of project ook onder de aandacht brengen? De initiatiefnemers hopen dat zoveel mogelijk kleinere culturele organisaties hun deuren openen en roept hen op zich aan te melden via https://form.jotform.com/231213399772056 als ze dat nog niet hebben gedaan. Of stuur een mail naar maaiketjepkema@gmail.com.