Hoe zorg je voor meer online zichtbaarheid, hoe kun je verkopen via het internet en hoe kun je met digitale tools sneller en makkelijker boekhouden? Dit zijn veel gestelde vragen van ondernemers over digitalisering en het werken met data.

Juist in deze onzekere tijden, wil de gemeente haar ondernemers helpen bij het tijdig nemen van maatregelen. Ofwel door het roer om te gooien, ofwel om in te spelen in de laatste ontwikkelingen die er zijn op gebied van digitalisering. Juist in een 1,5 meter economie kan digitalisering ondernemers weer verder helpen.

Het programma MKB Digital Workspace (MDW) koppelt ruim 2.000 techstudenten aan 750 MKB-ondernemers met 2-50 medewerkers uit Noord-Holland. Dit is voor ondernemers een unieke kans om samen met studenten in projectvorm aan de slag te gaan. Het streven van MDW is dat studenten werken aan concrete oplossingen die extra omzet, meer klanten of minder kosten kunnen opleveren.

Opleidingen en voorbeeldvraagstukken van ondernemers

  • Digital marketing: hoe bereik ik online meer klanten?
  • Handel: hoe verkoop ik meer (online)?
  • Administratie: hoe kan ik mijn boekhouding digitaliseren?
  • E-commerce: hoe verkoop ik meer via mijn webshop?
  • Informatie security: hoe beveilig ik mijn digitale bedrijfsgegevens?

MDW is een initiatief van ACE (Amsterdam Centre for Entrepreneurship) in samenwerking met o.a. het Ministerie van Economische Zaken, Provincie NH, Rabobank en Innovate Today. Samen met deze partijen worden ondernemers geholpen om het duurzame verdienvermogen te kunnen vergroten.

Kosten

Ondernemers betalen slechts €375,- tot €750,- voor een project. Normaal bedragen de kosten €3.750. Deelnemende ondernemers kunnen gebruik maken van €3.000 aan subsidie van het programma.

 

Wil je aan de slag met studenten van bovenstaande opleidingen/ vakken of heb je een ander vraagstuk, neem dan contact op met Mike Rijkers (mike@mkbdigitalworkspace.nl).

 

Hartelijke groet,

 

Mike Rijkers

06-42736221