Beste ondernemer,

Het lokale platform Haarlemsewinkels.nl bewees het afgelopen jaar tijdens de Coronacrisis zijn waarde, Veel ondernemers genereerden in deze barre economische tijden extra omzet via dit digitale kanaal. Het platform telt inmiddels ruim 400 deelnemers en haalde regelmatig de publiciteit. Het primaire doel van het platform is Haarlemse winkeliers en consumenten te verbinden. Via het plaatsen van een bestelling koopt een consument bij een lokale winkel en worden de artikelen meestal de volgende dag duurzaam thuisbezorgd. Zo steunt de consument de lokale ondernemer, zonder daar extra voor te betalen. En hij krijgt de service die kenmerkend is voor lokale ondernemers.

De tijd is dus rijp voor de noodzakelijke vervolgstap, zeker omdat online shoppen, zoals deskundigen constateren en verwachten, voor veel consumenten een gewoonte wordt. Meer online en minder fysiek. Door de krachten te bundelen moet het platform toekomstbestendig worden gemaakt. Dit ook om de positie van alle Haarlemse winkels te versterken. We willen deelnemers onder anderen laten profiteren van schaalvoordelen en ze door een krachtige linkbuilding een hogere ranking in google laten krijgen. Groot voordeel is dat de eventuele eigen webshop nog beter gevonden wordt en er een gelijk speelveld wordt gecreëerd met de grote Tech platformen zoals Bol.com en Amazon enz.

Om dit te bereiken moeten er reclamecampagnes komen gericht op de consument die lokaal wil kopen. Er moet dus worden geïnvesteerd in het platform. Daar is commitment van de deelnemende ondernemingen voor vereist. We hebben als oprichters met een aantal professionals en deskundigen om de tafel gezeten. Dat resulteerde in het voorstel om met alle deelnemers een coöperatie op te richten om zo het platform verder te laten groeien en te versterken.

Met het oprichten van een coöperatie gaat het eigendom en zeggenschap naar de winkels. Alle verzamelde data blijft in eigen beheer. die data kunnen alleen voor eigen gebruik worden ingezet. Iedere certificaathouder deelt mee in het resultaat en draagt bij aan een duurzame, toekomstbestendige en succesvolle winkelstad.

We hebben deze plannen uitgewerkt in een presentatie die we graag met de deelnemers willen doornemen. Binnenkort ontvangt u een brief met een uitnodiging voor een online bespreking. We sturen u alvast een animatie hierover. Klik op bijgevoegde link https://vimeo.com/541591315

Met vriendelijke groet,

Team Haarlemsewinkels.nl