Door de stevige wind zijn de optredens  op 20-10 komen te vervallen!

De maand oktober staat voor de Haarlemse binnenstad in het teken van de herfst. Doel van de diverse festiviteiten is in de relatieve rustige winkelmaand oktober meer bezoekers naar de binnenstad te trekken. De activiteiten zijn niet alleen op het weekend geconcentreerd maar vinden tevens plaats op de wat stillere dagen als woensdag.

 Volgens Marjolein van der Goen, voorzitter van het Activiteiten Overleg Centrum, zorgen activiteiten voor extra beleving in het centrum. “Winkelen in Haarlem Centrum is voor veel bezoekers een uitje dat wordt gecombineerd met een hapje en een drankje in de horeca. Winkeliers, de leden van Haarlem Centraal, gaven aan dat er behoefte was aan extra activiteiten. Dat hebben met financiële steun van BIZ Binnenstad gerealiseerd. We werken daarbij nauw samen met het evenementenbureau Paint it Yellow.”

Wat staat er zoal op het programma de komende weken in oktober. Elke zaterdag en woensdag zijn er optredens van muzikanten. De programmering is in handen van Menno Timmermans. Hij is al sinds 1996 werkzaam als talentontwikkelaar in de muziek en stond onder andere aan de wieg van de carrières van Ilse DeLange, Krezip en Kensington. Daarnaast zijn er Pop-up optredens en kunstopstellingen op straat in met kunst versierde pop-up podia. Verder wordt in samenwerking met Haarlem 105 een muziekprogramma uitgezonden waarin winkeliers en winkelmedewerkers hun favoriete nummers doorgeven. Een soort Haarlemse Arbeidsvitaminen dus.

Een overzicht van de diverse activiteiten staat op Haarlemseherfstfestival.nl

Voor meer informatie: Marjolein van der Goen: 06 5430 7404