Veel winkeliers in de Haarlemse binnenstad zien hun omzet door het corona virus fors dalen. Mede door het sluiten van de horecazaken en het advies van het RIVM sociale contacten zo veel mogelijk te vermijden, blijven consumenten thuis. Er worden inmiddels initiatieven genomen om de consument toch te bedienen.

Zo stelt Goudsmid Marijke Mul, bestuurslid van Haarlem Centraal en de BIZ,  haar webshop beschikbaar voor retailers in de binnenstad die zelf niet over een dergelijk digitaal platform beschikken. Zij kunnen daarvoor contact opnemen met Marijke Mul via info@marijkemul.nl

Volgens Marijke Mul is het juist nu belangrijk dat retailers elkaar daar waar het kan proberen te helpen. “Er breken door de overigens zeer begrijpelijke maatregelen van de regering voor retailers zware tijden aan. De omzetten dalen omdat er substantieel minder mensen de binnenstad bezoeken. Veel winkels hebben een eigen webshop, maar er zijn eveneens winkels die geen webshop hebben. Ik wil mede namens Haarlem Centraal die ondernemers de helpende hand toe steken. Juist nu is het belangrijk elkaar daar waar mogelijk te helpen.”

Ondernemers die gebruik willen maken van het aanbod van Marijke Mul moeten minimaal 2 foto’s van het product aanleveren plus naam van het product en eventueel EAN nummer dan wel barcode. En natuurlijk een stukje tekst bij het product. Marijke Mul is graag bereid belangstellenden persoonlijk te informeren over het hoe en wat.

Voor meer informatie: Marijke Mul; 06 2044 5803

Restaurants

Ook Masha Vos reikt de helpende hand. In deze tijden moeten we elkaar helpen.  Als er restaurants zijn die maaltijden gaan bereiden en de mogelijkheid hebben deze te laten bezorgen is het ook mogelijk om dat op onze schermen ( In de Albert Heijn winkels Westergracht, Raaks en Spoorwegstraat) te communiceren. Stuur dan even je info, filmpje (met ondertiteling) pdf naar communicatie@vossupermarkten.nl dan laten we die draaien.