Afgelopen weekend is  Anna Roelofs-Ivanchenko (onderneemster Koningstraat)  in Haarlem een grootschalige inzamelingsactie voor Oekraïne begonnen. Dit is zo’n succes dat er inmiddels een heel team is opgezet om de actie in goede banen te leiden. In een groot pand aan de Grote Markt zijn dagelijks tientallen vrijwilligers hard aan het werk om de spullen te sorteren. De dozen worden vervolgens met vrachtwagens naar Polen gebracht. Het team heeft hele korte lijntjes met de chauffeurs en vele andere connecties in het gebied. Op deze manier verloopt de actie erg efficiënt en effectief.

Gelddonaties

Inmiddels zijn er al meerdere vrachtwagens met spullen in Polen aangekomen. Voor deze transporten en de hele logistieke operatie is geld nodig. Daarnaast worden inmiddels grote donaties gedaan door verschillende instanties, bedrijven, particulieren en door het ziekenhuis. Daarom zijn we nu ook een geldinzamelactie gestart om organisaties voor humanitaire zorg in Oekraïne steunen.

Inzamelen spullen

Natuurlijk gaan we ook door met het inzamelen van goederen. Deze kunnen worden afgeleverd op de Grote Markt 15. De spullen die op dit moment het hardst nodig zijn: alle medische artikelen, medicatie (ook paracetamol voor kinderen), luiers, maandverband en tampons, tandpasta (ook voor kinderen), blokken zeep, wc-papier, thermoflessen, slaapzakken + matjes, rugzakken, voedsel in blik (geen glas, lang houdbaar). Géén kleding.

Heel erg bedankt voor alle hulp.