In het weekend van vrijdag 17 september is het eindelijk weer zover: het Haarlem Shoppingweekend & Music gaat van start! Een lang weekend genieten van muziek en prachtige aanbiedingen in de Haarlemse binnenstad. Jouw favoriete winkels staan te popelen om op een verantwoorde manier uit te pakken. Kom ook naar hartje Haarlem vol creativiteit en muzikale gezelligheid!

Thema 2021: Haarlem Shoppingweekend & Music
We kunnen wel wat vreugde en een gezonde prikkeling van de zintuigen gebruiken, daarom is het shoppingthema dit jaar: muziek! Ondernemers doen mee met leuke activiteiten aan een winkelbeleving vol muzikale verrassingen, drinks & bites om van te watertanden en natuurlijk jouw favoriete producten.

Om het weekend leven in te blazen beginnen we vrijdag tussen 18.00 en 22.00 uur met een knaller van een Brassband! Daarna kun je gedurende het hele weekend in de stad terecht voor leuke activiteiten als een Kledingruil, Pop up Modeshow en een groene textielroute in de Haarlemse winkelstraten.

Laat je leiden door muziek

Er ligt een rode loper aan muzieknoten van biologisch afbreekbaar krijt in de gezellige winkelstraten van Haarlem. Laat je leiden en ontdek de leukste activiteiten en optredens verstopt in de sfeervolle binnenstad. Deze ‘muziekloper’ zorgt ook voor spreiding, zodat je overal voldoende ruimte hebt om te luisteren en te dansen.

Je loopt ook ‘Rodelopers’ tegen het lijf. Deze wonderlijke Rodelopers zijn jouw gastheren en gastvrouwen waar je terecht kunt met prangende vragen, gezellige opmerkingen of bij gebrek aan danspartner. Ze letten ook op voldoende spreiding van alle bezoekers in de mooie kleine straatjes.

(Ver) Markersmarkt

Onderdeel van het shoppingweekend is ook weer de unieke (Ver) Makersmarkt. Op zondag vind je verspreid over de Grote Markt en de Nieuwe Groenmarkt kramen vol handgemaakte spullen en kleding. Je kunt ook terecht voor ander vermaak, luister naar een spoken word artiest of hang aan de lippen van een verhalenverteller. Heb je genoeg geshopt en gehoord? luister dan naar live muziek met je favoriete drankje en hapje.