Het afgelopen weekend startte het gratis online platform Let’s EAT! Let’s EAT! is een uitnodiging om mensen op een veilige, laagdrempelige, eenvoudige en leuke manier weer met elkaar in contact te brengen; samen virtueel eten, samen eten op afstand. Eenzaamheid is de laatste jaren een steeds groter wordend probleem in Nederland, vooral voor ouderen. De Coronacrisis maakt dit probleem nu nog groter en wijdverspreider. Daarnaast draagt de gedwongen sociale isolatie niet bij aan mentaal welzijn.

Via Let’s Eat! Nodig je in 4 eenvoudige stappenmensen uit, wordt bestaande videochattechnologie eenvoudig uitgelegd, stel je een datum en tijdstip in en kies je het restaurant waar je eten van wilt bestellen (zelf koken, of ieder een eigen restaurant laten kiezen kan ook). Vlak voor het etentje krijg je een herinnering waarbij je via het simpel klikken op de url binnenkomt op het videochat programma dat je geselecteerd hebt voor deze afspraak en via smartphone, tablet, laptop of computer zit je ‘samen aan tafel’.

De gastheer of gastrouw zet het op, de overige gasten schuiven eenvoudig digitaal aan.

Het gratis platform heeft naast het verhelpen van eenzaamheid ook het doel om de lokale horeca te steunen. Veel horecabedrijven hebben geen ervaring met bezorgen en afhalen van maaltijden en worden niet gevonden door het publiek. Terwijl het publiek massaal op zoek is naar restaurants die in deze tijden van Corona bezorgen of een afhaalservice hebben. Let’s EAT! is gratis en verbindt mensen en restaurants op een eenvoudige manier aan elkaar.

https://www.eattogether.nl/

Of kijk hier

https://www.visithaarlem.com/nl/haarlem-hartje-haarlem/afhaal-en-thuisbezorgservice-gastronomie