De Stichting BIZ Binnenstad Haarlem wil een tweede BIZ-termijn voor de binnenstad. Als er een tweede termijn komt dan loopt deze van 2024 t/m 2028. BIZ staat voor bedrijveninvesteringszone. Dit houdt in dat ondernemers samen investeren in een bruisende, gastvrije, toekomstbestendige en georganiseerde binnenstad.

Al 5 jaar een succes

De BIZ heeft in de afgelopen 5 jaar fantastische resultaten opgeleverd. Denk aan mooie projecten zoals sfeerverlichting via Haarlem Lichtstad, stadspromotie via Haarlem Marketing en de organisatie van creatieve en toonaangevende evenementen zoals Boring Festival en Haarlem Jazz. Samen met de gemeente, Centrum Management Groep en de politiek werken we nauw samen om het belang van ondernemend Haarlem voortdurend op de agenda te zetten. We zijn vastberaden om deze energie en positieve invloed de komende 5 jaar voort te zetten.

Voortuitgang door samen te investeren

Dat het goed gaat met de binnenstad van Haarlem staat vast, maar we zijn er nog niet. In steden door heel Nederland staan we voor grote uitdagingen op het gebied van marketing, economie, vernieuwing en duurzaamheid. Maar ook lokale zaken als het verbeteren van mobiliteit in de binnenstad en de samenwerking met vastgoedeigenaren vragen onze aandacht. De komende jaren willen we dan ook weer volop aan de slag om bezoekers van de binnenstad een onvergetelijke ervaring te bieden en samen te werken aan een sterke economische zone. Een plek waar je niet alleen samenkomt, maar ook beleeft en goed onderneemt.

 

We kunnen dit bereiken door met z’n allen JA te zeggen tegen de verlenging van deze BIZ-termijn. Bij doorgang kunnen we de komende 5 jaar ieder jaar zo’n € 650.000 investeren in de binnenstad. We richten ons daarbij op belangrijke thema’s die terug te vinden zijn in ons plan van aanpak. En waar ook gemeente en andere binnenstadpartners vol hun schouders onder gaan zetten.

Klik hier om het volledig BIZ-plan 2024-2028 te raadplegen, waar uitgebreid wordt ingegaan op alle activiteiten en wat dit voor u betekend.  

Stem ook ‘JA’

De voordelen van de BIZ Binnenstad Haarlem ook de komende 5 jaar blijven ervaren? Stem dan voor de BIZ! Voor een definitieve verlenging per 1 januari 2024 moet er voldoende draagvlak zijn. Daarom wordt er gestemd van maandag 2 oktober tot en met maandag 13 november 2023. Hoe werkt het?

Een team komt bij uw locatie in de binnenstad langs en uw stem uitbrengen kan als volgt:

  • U kunt het ingevulde stemformulier direct meegegeven aan het teamlid die het biljet ook bij u afgeeft of via een meegebracht tablet direct digitaal uw stem uitbrengen met unieke code.
  • U kunt het ingevulde stemformulier opsturen in de meegeleverde retourenvelop of deponeren in een stembus op de volgende locaties: Grote Markt 2 en Zijlvest 39.
  • U kunt het ingevulde stemformulier inscannen en mailen naar bizbinnenstad@haarlem.nl

Met vriendelijke groet,

 

Namens het bestuur Stichting BIZ Binnenstad Haarlem

 

Hildo Makkes van der Deijl