De vierde editie van de door Haarlem Centraal georganiseerde Haarlem ShoppingNight is dit jaar op zaterdag 25 mei. Tijdens de ShoppingNight zijn de winkels in de Haarlemse binnenstad tot middernacht geopend. Bovendien zijn er in een aantal straten activiteiten en evenementen ter vermaak van het winkelend publiek. Op de Grote Markt is zaterdagavond een Makersmarkt waar bezoekers kunnen kennismaken met innovatieve en duurzame artikelen op het gebied van voedsel, mode en design.

Een opvallende verandering met de voorgaande edities van de ShoppingNight is het verdwijnen van de van stof gemaakte rode loper die door de binnenstad werd uitgerold. De rode loper krijgt een duurzaam alternatief in de vorm van fysieke rode lopers, mannen en vrouwen gekleed in het rood die bezoekers door de straten leiden. Verder wijzen rode voetstappen die met afbreekbare verf op straten en stoepen worden getekend, bezoekers de weg.

Er is tijdens de Haarlem ShoppingNight veel aandacht voor de beleving van het winkelen, de kunst van het winkelen oftewel ‘The Art of Shopping’. Dat is dan ook het thema van deze vierde ShoppingNight. Daarom sluiten diverse horecazaken met speciale acties aan bij de ShoppingNight. Omdat bezoekers aan de binnenstad winkelen nu eenmaal vaak combineren met een hapje en een drankje.