Beste ondernemer,

De gemeente Haarlem stelt in totaal 100 duurzaamheidsscans ter beschikking aan ondernemers van detailhandel. Zowel klanten als de overheid vragen u om slimme en bewuste keuzes te maken op het gebied van duurzaamheid. Gelukkig kunnen duurzaam ondernemen en kostenbesparing prima hand in hand gaan. De scan geeft inzicht in hoe u uw bedrijfsvoering kunt verduurzamen en wat uw kostenbesparing kan zijn.

Duurzaamheidsscan
De duurzaamheidsscan ter waarde van € 450, is gericht op kostenbesparing door energiereductie. Lucile Rameaux, een ervaren adviseur van Klimaatroute, komt bij u langs om de huidige situatie van uw onderneming in kaart te brengen. Dit duurt ongeveer een uur. Binnen twee weken komt zij terug om het voor u op maat gemaakte besparingsadvies toe te lichten. Klimaatroute biedt bovendien gratis ondersteuning en begeleiding wanneer u besluit de adviezen toe te passen.

Besparing
Ervaring leert dat op het energie- en waterverbruik van de gemiddelde detaillist ruim 30% kan worden bespaard, met een terugverdientijd van minder dan 3 jaar.

Aanmelden
Benieuwd hoeveel u besparen kunt? Maak dan een afspraak met Klimaatroute via 020 700 9438 of info@klimaatroute.nl. Met vragen kunt u natuurlijk ook terecht bij de gemeente Haarlem. U kunt hiervoor contact opnemen met Katja Adrichem, beleids- en accountmedewerker duurzaamheid
(e-mail: cadrichem@haarlem.nl, telefoonnummer: 023 511 4494).

Met vriendelijke groet,
Jorien Kaper
Afdelingshoofd Economie, Cultuur, Duurzaamheid, Wonen, Toerisme
voor Haarlem en Zandvoort